Banner Hem Nyheter Wing Chun Träning Media o Länkar Kontakt Blogg Svenska
wing chun

wallbag

Det finns många olika tolkningar av stilen Wing Chun, vi tränar Wan Kam Leung’s Practical Wing Chun under ledning av vår Sifu Alan Mencke Hansen. Stormästaren Wan Kam Leung har valt att ändra på de tekniker han inte tyckte var praktiska i sitt system, han har helt enkelt valt att modifiera sin stil till vad den är i dag.


När man börjar lära sig Wing Chun börjar man med att lära sig de tre handformerna. Den första formen heter Siu Lim Tau teorin från den formen utgör grunden för resten av systemet. De främsta principerna är främst om att slåss på nära avstånd använda sig av ekonomiska rörelser, effektivitet genom tekniker istället för att förlita sig på styrka.


Chum Kiu är den andra formen och principerna handlar mest om att styra avståndet mellan dig och motståndaren, främst för att hålla avstånd men också stänga distansen eller skapa distans där det behövs. Biu Ji är den tredje formen och den ökar förmågan att anfalla och försvara sig mot plötsliga attacker av olika slag.


Sticky hands är ett träningssystem som även kallas för Chi Sau. Med handkontakt med sin träningspartner lär man sig att försvara sig och attackera sin motståndare när tillfälle ges. Inom systemet innehåller stilen även två vapen former och en form som man utför på en  trädocka.

Några skillnader mellan Practical Wing Chun och traditionell Wing Chun är att man använder sig av en bredare och mera naturlig stance. Man sträcker inte ut armarna längre än till 135 grader. Man utför alla tekniker avslappnat och man slår där knogarna är på en vinkel av 45 grader så man alltid träffa med knogarna och inte med fingrarna. I den traditionella Wing Chun stilen använder sig de flesta andra organisationer sig av en centrumlinje medans i Practical Wing Chun använder man sig av fem olika centrumlinjer.

banner bottom
Till kontakt sidan