Banner Hem Nyheter Wing Chun Träning Media o Länkar Kontakt Blogg Svenska
Träning

Träningen är inriktad på obeväpnat självförsvar där målet är att besegra sin motståndare inom tre drag. Blir man attackerad, så gäller det att så fort som möjligt att stoppa attacken, inte att utväxla slag och sparkar med varandra, så därför förekommer det ingen sparring i träningen.


Träningen är lite olika upplagd men vi brukar börja med en uppvärmning på tio till femton minuter för att sedan gå igenom den första formen följd av fotarbete och sedan nöter vi in de defensiva handteknikerna med en träningspartner, sedan går vi över till mera verklighetsbaserade övningar, träningen avslutas oftast med impakt träning där man slår på olika mittsar och ibland avslutar vi med en intensiv cirkelträning.

 
menutop
menubottom

DerkHur hårt man tränar är upp till var och en och man tränar på sin egen nivå. Det förekommer en del fysisk träning på klubben men generellt sett är det tekniker vi vill träna på, under våra pass. Man behöver inte vara vältränad eller stark med det underlättar alltid att vara i god form.

Vad behöver jag för träningen?
När vi tränar brukar vi använda oss gymkläder i mörka färger och inomhusskor som inte lämnar en massa märken efter sig på golven. Klubben har sina egna träningskläder en T-shirt, en munkjacka men vi har inget uniformskrav.  Senare kommer det att finnas de officiella kläderna för Wan Kam Leung Practical Wing Chun att beställa.

Träningsavgifter

Vuxna (från 16 år)
1500 Kr/heltermin
800kr/halvtermin

Barn (12 - 15 år)
800 Kr/ Heltermin
500Kr/ halvtermin

Vuxen + barn
2000 kr/heltermin
1200 kr/halvtermin

 

Träningstider
Ti: 18.30 - 20.30
To: 18.30 - 20.30
Sö: 11.00 - 13.00

OBS! Ingen träning på röda dagar.

Träningsavgiften betalas in till klubbens Bankgiro: 5058-8383

Om du vill ansluta till vår klubb och träna med oss, gå till kontaktsida för vår kontakt information. Vi är öppna för nya medlemmar att ansluta till oss oavsett tidigare erfarenhet. Vi har normalt sett inga nybörjarintagningar terminsvis, utan vi har löpande intagningar året om. Anledningen till att vi har en lång prövotid i klubben är för att man ska vara säker på att man verkligen vill träna denna stilen innan man väljer att betala in träningsavgifterna, då vi är en liten klubb så har vi inte den möjligheten att betala tillbaka erlagd medlems/ träningsavgift. Träningsavgifterna är till för att täcka klubbens utgifter och inköp av material.

banner bottom Till kontakt sidan